(+34) 938 70 11 27
info@garatgelet.com

HISTÒRIA


HISTÒRIA

L’Eudald Alberch Gibernau, fill de Ripoll on és costum anomenar els Eudalds pel diminutiu, va venir a Granollers on encara li abreujaren més i li quedà Let. Va venir de Castellvell i Vilar on feia d’ajustador cap a finals del 1910, i a Granollers va començar la seva activitat com a fabricant de peces de maquinaria tèxtil.

Al 1920 va obrir un taller de reparació d’automòbils al carrer Alfons IV, 78 de Granollers.

Al 1930 el taller tenia la concessió de la marca Renault i durant la guerra civil espanyola (1936-1939) li van prendre i a més va ser cremat. En Let va tornar-lo a obrir al cap d’un temps al carrer Álvarez de Castro (situació actual) com a Garatge Let, on continuà amb la mateixa línia de treball i fins al cap de tres generacions.

Cap al 1945 va ser en Salvador Alberch Torra, el seu fill, el que donà continuïtat a la reparació d’automòbils i inicià també la fabricació de doble comandaments per a autoescoles, activitat que a Garatge Let segueixen duent a terme els seus descendents.

Al 1969 en Francesc Alberch Torrents, fill d’en Salvador, comença la seva activitat al taller i al cap d’uns anys introdueix una nova línia de treball: l’adaptació del vehicle per a la conducció i el transport de persones amb discapacitat. Activitat que actualment desenvolupa juntament amb el seu fill Guillem Alberch Blázquez.

Al 1985 l’Amalia Blázquez Llerena, comença a portar l’administració del taller i així fins l’actualitat.

De manera que Garatge Let, al cap de gairebé 100 anys, segueix sent un taller familiar adaptat als nous temps i a les necessitats de les persones.